Proč píšu na tenhle blog a proč právě dnes píšu tento článek.

Zdravím moji čtenáři.

Rozhodnutí psát o mojí tranzici bylo uděláno během 5 minut, čekala jsem však na jiskru a podporu abych toto rozhodnutí přeměnila v činy, protože né všichni tuto možnost mají.
Ano, myslím na vás, na lidi, kteří kvůli rodině či přátelům zůstávají uzavření nebo prostě nemůžou začít psát kvůli tomu, že jejich život není tak jednoduchý, anebo mají prostě zdravý strach z následků.
Tyto starosti jsou všechny v pořádku. Většina z nás musí projít neskutečným životním peklem: vyšetření, převlékání, záchody, škola, práce... Ne každý má do toho čas a chuť vzdělávat a psát. Vzhledem k tomu, že aktuálně do žádné školy ze zdravotních důvodů nechodím, tak si to můžu dovolit.

A ano, i když sama chci projít celou tranzici, tak plně podporuji ty, kteří si zvolí třeba jen hormony bez operace. Proč?

Protože pocity jsou u každého individuální a každý má právo určovat, co se bude dít s jeho tělem.
Jsou tu lidé, kteří nechtějí prsa, ale to z nich nutně nedělá kluky, kteří se chtějí na kluky předělat.
Jsou tu lidi kteří jsou Genderqueer, Agender, a nebo prostě jen kluci a holky, kteří nechtějí podstupovat operační zákroky jen proto, aby měly znaménko v občance.

Dnes je mimochodem #TimeToTalk day což je den kdy hovoříme o duševním zdraví a i přesto, že je tento blog primárně zaměřený na moji tranzici, dovolím si jakožto člověk s hraniční poruchou osobnosti, závislou poruchou osobnosti, OCD,ADHD a dalšími problémy říct, že je moc důležité, že lidi mluví o duševním zdraví, protože je to první cesta k přijetí a k respektování duševně nemocných.

A na závěr, konečně mi z Číny došly šaty a jsou libové.

Tak se mějte a držte se. ❤️

Komentáře

  1. Nejsem si jistá, jestli výlevy duševně ne zcela zdravého jedince mohou být někomu inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak mohou pomoct zbořit stigma které o deševně nemocných lidech panují. Zabývá se tím například nezisková organizace http://nevypustdusi.cz/

      Vymazat
  2. Držím palce a obdivuju otevřenost, s jakou píšeš.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mise dokončena

Operace

Jak jsem byla vyštípána ze střední školy?